اصول تغذيه بيماران بستري در واحد مراقبتهاي ويژه
نویسندگان: دکترعظیم هنرمند-استادیارگروه بیهوشی- دکتر سیدمحمدرضا صفویهمامی - استادیارگروه بیهوشی- دانشگاه علوم پزشکی اصفهان دکتر سیدشمسالدین حجازی- استادیارگروه نورولوژی- دانشگاه علوم پزشکی قم
<![if gte mso 9]> به کارگیری علم تغذیه در واحد مراقبتهای ویژه جنبه بسیار تجربی دارد. غذا خوردن یکی از مهمترین قسمت ادامه حیات انسان میباشد. در واقع انسان شبیه ماشینی است که جهت حرکت و تولید انرژی به سوخت نیاز دارد و روزانه این سوخت به صورت تغذیه خوراکی برایش تامین میگردد. وقتی بیماری دچار آسیب میشود و در واحد مراقبتهای ویژه بستری میگردد، به دلیل کاهش سطح هوشیاری از تغذیه روزانه روتین خوراکی محروم میشود. در نتیجه زمانی که پزشکان متخصص اکثر وقت خود را صرف اصلاح پاتولوژی ضایعات اصلی کنند٬ از مهمترین قسمت حیاتی زندگی یعنی تغذیه روزانه روتین غافل می شوند. پس اگر نتوان با تغذیه مناسب مایحتاج روزانه بیمار را تأمین کرد، روزبروز حال بیمار وخیم شده و اعضای بدنش تحلیل میرود. بنابراین دانستن روش تغذیهای صحیح در واحد مراقبتهای ویژه در بهبود وضعیت عمومی و اختصاصی بیمار بسیار مهم است. به علاوه تغذیه نادرست در تاخیر ترمیم زخم نقش بسزایی دارد. اکثر پزشکان رشتههای مختلف به دلایل متنوعی در واحد مراقبتهای ویژه بیماران را ویزیت میکنند. ولی روش صحیح تغذیه بیماران خود را اکثراً نمیدانند لذا بر آن شدیم٬ مروری کوتاه بر اصول تغذیه بیماران بحرانی در واحد مراقبتهای ویژه داشته باشیم و نکات کاربردی آن را شرح دهیم. این کتاب در هشت فصل جداگانه گرداوری شده است.